Külső feed

Houston we have a problem

Utolsó kommentek

Nincs történet? Nincs íve az elbeszéléseinknek? Hát mért nem tetszik olyan életet élni, amelynek íve van? Csak idő kérdése.

2010.04.30. 06:11 Babelszucs

Anyák napja- Három kis szines

Címkék: orgona büdöske anyak napja azálea dtóth

I. Büdöske, orgona, kutyatej, furcsa fehér gyöngyvirág, azálea. Igen, megvan a „new business”: virágbolt! Neeem. Anyák napja. Kezdjük a büdöskével. Csodaszép, papírtartókában, egyenesen az ovis anyák napjáról, Kópé készítésében. Rajta a jele, a zászló. Volt vers is, közben bohóckodás, de persze szem nem maradt szárazon. Ott volt a nagymama is, külön büdöske neki is.

A következő négyet együtt szedték Tamással a delux bicikli úton, ami elindult a Diósárok útról(!) felfelé, majd fel az erdőbe, onnan szerpentinen fel a Libegőig. Ott várakozás, hogy vége legyen az esőnek, majd vissza. Nagyon kemény. Én gyalog sem bírnám, mi több, ha rágondolok, le kell feküdnöm pihenni. Addig, amíg ez zajlott, elmentünk Kópéval a temetőbe anyák napjára virágozni, majd visszafelé megálltunk egy virágosnál (nem a temetőnél), és hosszas mérlegelés után kiválasztottam egy se nem túl drága, se nem túl olcsó cserepest, és megvettem magamnak anyák napjára. Arra gondoltam, hogyha esetleg nem hoznak virágot, legalább legyen egy beugró otthon. Az ember három férfival az oldalán nem lehet elég óvatos.Este mondtam Vilmosnak, hogy köszönöm ezt a gyönyörű anyák napját (elérzékenyülve persze). Válasz: „Ezt magadnak köszönheted Anya!”

II. Hetek óta már megsúgta a szuper titkos hírt, hogy sóliszt nyaklánc lesz az anyák napi ajándék az oviban. Nem lehetne elmondani, de ő most "megkönyörül" és elmondja. Pontosan tudtam, hogy milyen színű, kb. milyen hosszú és azt is, hogy melyik vers után- mondjuk azt csak kábéra tudta- adja majd oda. Elindult felém, majd az utolsó pillanatban elkanyarodott és a Nagymamának adta oda.

Egy hét múlva csinált nekem is egyet, majd fél év múlva elkérte a Nagymamától és a nyakamba akasztotta. 

III. Tegnap hívom a barátnőmet, hogy miért nem volt a golf edzésén. Mondja, hogy a lányával- aki most megy férjhez és mellesleg 5 éves kora óta ismerem...- szakdolgozatot ír, hogy az esküvő előtt le tudja adni, de képzeljem, hogy pont a tegnapi edzés időpontjában K.elugrott tánc órára, ő meg ott maradt a szakdolgozattal- amiből már magának is megírt néhányat- és a golf edzés elmaradásának érzésével, de hát mit tegyen ilyen ez a lány.

"Szilvikém, nem lehet őket megváltoztatni, csak szeretni lehet. Ott kell lenni mindig, amikor kell, de nem lehet okoskodni velük. Nevelni sokkal korábban lehet csak és azt is csak úgy, lássák amit szeretnél, ne csak hallják." 

Olvasom D.Tóth Kriszta írását a NL-ban amiről a fentiek jutnak eszembe.  Idemásolok egy részletet a versből, amit Khail Gibran libanoni költőtől kölcsönzött:

"Gyermekeitek nem a ti gyermekeitek. Ők az élet önmaga iránti vágyakozásának fiai és leányai. Általatok érkeznek, de nem belőletek. És bár véletek vannak, nem bitokaitok. Adhattok nekik szeretetet, de gondolataitokat nem adhatjátok. Mert nekik saját gondolataik vannak. Testüknek adhattok otthont, de lelküknek nem. Mert az ő lelkük a holnap házában lakik, ahová ti nem látogathattok el, még álmaitokban sem."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://idokerdese.blog.hu/api/trackback/id/tr211963460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása