Külső feed

Houston we have a problem

Utolsó kommentek

Nincs történet? Nincs íve az elbeszéléseinknek? Hát mért nem tetszik olyan életet élni, amelynek íve van? Csak idő kérdése.

2010.02.05. 16:30 Babelszucs

turboWeekend III- Szeretünk hétvégente csak úgy lenni

Címkék: hétvége weekend mupa marina part cifra palota halsütő illy kávé

A turboWeekend célja, hogy olyan emberek hétvégéit mutassa be, akiket személyesen nem ismerhetünk, de azok a szolgáltatások, tárgyak, termékek amelyekkel ők foglalkoznak a mindennapjaink része. Az előző turboWeekend a mobilhoz kapcsolódott, a Vodafone egyik igazgatója mesélte el, hogy ő hogyan turbózza fel a hét utolsó 48 óráját.

A mostani hétvégén az illy kávé magyarországi forgalmazójának családjáról tudjuk meg, hogy nekik mitől működik a Weekend. Varjas Gabriella (36)

"Én még most is csak semi városi vagyok, bár nagyon régóta Budapesten élek de gyakran járunk Fertődre (onnan Fertő tó, Sopron, Bécs), ahonnan származom és sokat Palkonyára (onnan Villány, Pécs, Mecsek), ahol van egy házunk, nagyon szeretjük a falut is, házat is. De mind a vidéki mind a pesti hétévéginkre a Laissez faire hozzáállás jellemző, gondosan előre szervezett program kevés van."  

Általában az egyik nap a turbósabb, a másik a pihenősebb. Szeretünk hétvégente csak úgy lenni, előzetes projekttervek nélkül. Ha program van azt szinte mindig én kezdeményezem, de ha már van egy felvetés a többiek örömmel bólogatnak vagy húzzák a szájukat. De persze azért vannak rituáleák az anya-apa-kisgyerek-nagyobb kisgyerek felállású csapatunknál. Én is azok közé tartozom, akik már a péntek késő délutánt is wíkendnek szeretik érezni. Flórát (4 éves) az oviból viszem ötre síelni a Fogarasi Síiskolába Óbudára, Vincét (20 hónapos) közben barátnőmnek beadom, a sípályán még nincs sok köszönet benne ha ő is ott totyog. Mostanában én is kevéssé élném túl a -5ben ácsorgást a borzasztó automata rossz de meleg teája nélkül, de mindent azért, hogy Flóra velem ellentétbe ne csak a hüttézéseket és teraszon napozást tartsa emlékezetesnek egy síelésből! Utána általában vacsi, kvaterkázás Flóra barátnőjénél, akivel a szülői ismeretség okán születésük óta összenőttek, oviba is együtt járnak, így szerencsés módon a két família hetente többször is vizitál valamelyikünknél.

Bagoly család vagyunk, szeretünk és tudunk aludni, így nálunk- izé, tudom, hogy how to szakkönyvet kellene írnom ezt hogy csináljuk- 9- nél előbb legfeljebb halvány szemnyitogatás esetleg ágyban dudorászás van hétvégn. De inkább 9 körül kezdenek kelni a lurkók, meg persze aztán mi is. Természetesen a bootolás egy bögre illy (What else? :-) tejeskávéval történik, közben a két gyerekünk birtokba vesz minket, ami nagyjából azt jelenti, hogy rajtunk hancúroznak, hemperegnek, anya, apa rajzol, ír, olvas beszél, játszik, egész család az ágyban. Néha a két macsekunk, Remix és Mátrix is beszáll. Kb 30-40 perc után aztán mindenki éhes anyira, hogy rituálisan magunkhoz vegyük a joghurt fejadagunkat, ami nélkül szintén nem indul a nap. Feri gyakorta készít mindenféle fűszerkeverékekkel megbolondított rántottát, vagy egy török recept alapján cukkinis tojásos lepényt. Közben bámuljuk a Dunát és az elhaladó hajókat, belőjük az időjárást, közben egy kis újságlapozgatás, internetezés, mi hír a nagyvilágban, csekkolom az index főoldalt, benézek a Facebookra, blogokat olvasok, Feri többnyire valami sportot, elsősorban teniszt néz, gyerekek szórakoztatják egymást és minket, megdögönyözzük Marcipánt, senior briard kutyánkat is.

A mit csináljunk a hétvégén kínzó kérdésre gyakran születik olyan válasz, hogy menjünk kirándulni, ez budapesti zöld, illetve környéki területet jelent. Ez többnyire bakancsos gyalogtúra egy mini hátizsákkal. Vincét egyelőre még háti hordozóban viszi Feri. Flóra négy évesen már nagyon szépen végiggyalogolja velünk a túrákat. Sokszor kóborolunk a Pilisben,Börzsönyben, Dunakanyarban, Hármashatárhegyen, Szentendrei szigeten. Ilynekor mindig viszünk elemózsiát és végén beülünk egy étterembe, esetleg ha közben akad menedékház, büfé, szálloda (pl. Kóspallag-Nagyirtáspusztán is van egy a erdőben) legurítunk időjárástól függően egy sört-fröccsöt-teát vagy forraltbort, ropit, fagyit , lángost egyéb büfékaját. Legutoljára Szigetmonostron a Bacchusban voltunk, ami egy kockásterítős, magyaros, nagyadagos de finom, és nagyon kedves család által sok-sokéve működtetett menő hely. Ha nem megyünk egész napos kirándulásra, gyakorta megyünk szombaton vagy vasárnap ebédelni, az ultimate hely egy nagyobb baráti társasággal nekünk sok-sok évig a Cafe Kör volt, ami most is egy prosperáló hely, de sajnos kicsi és kisgyerekes családokra nem igazán van felkészülve. Annál inkább Óbudán a Pastrami ahova nyitása óta sokat járunk, többnyire jót eszünk, nagyon kedves a csapat, tágas, mindig van hely és bőven vannak gyerekjátékok is, és senki nem néz ránk villogó szemmel ha asztal alatt bújócskázást játszik a két gyerekünk. Előre eltervezett családi kultúr program általában a Müpában fordul elő, gyakran megyünk gyerekkoncertekre, színházi előadásokra, amit azért is szeretünk, mert míg Flóra már élvezni tudja ezeket addig Vince kint tud játszani vagy téblábolni a Cifra Palota fantasztikusan jó gyerekprogramjai között. A gyerek előadásokra -meg úgy általában a jó Müpa programorak - hónapokkal előre megvesszük a jegyeket, mert közvetlenül előtte sosincs már. Szombat este előfordul, hogy kimozdulunk, ilyenkor kettesben vacsorázni, vagy beszélgetni megyünk többynire barátokkal, barátokhoz, esetleg valami koncertre (Müpa, Gödör, A38) de az ereszdelahajamat bulik már nem a mi korosztályunk. Sokszor megyünk moziba is, bár ez manapság nagyon oldschool tudom, én még szeretem nagy képernyőn nézni a filmeket, és szeretem az Art mozikat, ha van rá mód a Művészt választom. Szerencsénk van mert idegen bébiszitterünk nincs, egy családtagnak számító barátőm szokott vigyázni a gyerekekre, akinek nincs gyereke, így van kedve és ideje velük lenni.

Vasárnap. Télen különösen szeretünk fürdőzni, ezt gyerekekkel nekünk az Aquaworldben sikerüll eddig.A fürdő és a szaunarészleg is nagyon jó lehetne, csak kéne egy kis szaunakultúra nálunk is. Az étterem rész nagyon gyenge, az meg talán egy kicsit erős, hogy két kisgyerekkel egy ilyen program hétévégén 23 ezerből jön ki, amiből 15 a fürdő és szauna belépő (pedig 3 év alatt ingyenes), de egyelőre nincs más téli lehetőség kiskölykökkel. Sokszor előfordul olyan is, hogy nem megyünk sehova csak otthon vagyunk, elvisszük a kutyát meg magunkat egy kör sétára a szigeten, elmegyünk a kecskés bácsihoz, - aki vagy 50 kecskét biztos tart itt a város közepén, hétvégén egész mini állatkert feeling szokott lenni, újpesti gyerekes családok jönnek - viszünk pár zöldséget nekik. Nyaranta a szemben levő halastól néha hozunk egy kis hekket vagy átmegyünk és vegyülve fogyasztunk a változatos összetételű közönséggel: Újpest, Angyalföld népe, Újlipótvárosi polgárok és a Marina Part yuppijai mind előfordulnak. Esetleg kinéz valaki bevásárolni és főzünk, játszunk, teszünk-veszünk otthon. Szoktunk főzni, bár nálunk ebben igazán Feri az őstehetség, azért ha van ihletem én is nekiállok a kakaón túli dolgoknak is, így volt már nálunk ceyloni teán füstölt libamell de hogy kevéssé villantós dolgokat is említsek a repertoárból rendszeresen csinálok konfitált kacsát, csirke curryt, de fenyőmagos zöldbabsalátát, olasz paradicsomlevest, kolbászos balablevest és lecsót meg töltött paprikát és sok halat is eszünk. Mielőtt vki azt hinné, hogy egy szuperwoman veszett el bennem, természetesen nálunk is van olyan hogy felvágott, virsli és sajtok szaladnak csak össze egy-egy estére. Feri specialitása pl a padlizsánkrém, fantasztikus, grillezve, olyan jó füstös íze lesz. Egyik szokásunk, hogy minden külföldi utazásunkról hozunk 1-1 helyi szakácskönyvet, már egész szép gyűjteményünk van, és ezeket rendszeresen használjuk is, főleg a farnciát meg az indiait, de természetesen van Floyd, Jamie Oliver könyvünk is, és a magyar gasztroblogger csillagok, Dolce Vita ( http://fozzunkolaszul.blogspot.com/ ) és a Chili és Vanília ( http://chiliesvanilia.blogspot.com/ ) friss könyveit is beszereztük. Mindenevők vagyunk, talán egyedül a kínai kajákat nem sorolnánk az ultimate kedvenc kategóriába, legalábbis akkora benyomást még nem tett ránk Wang mester étterme sem, hogy nekiálljunk otthon is kínait kotyvasztani. Délután csendes pihenő. Noha inkább a netről van a napi betevő híradagunk, hétvégén azért a nyomtatott sajtónak is engedünk, ez a Magyar Narancs, HVG, Figyelő, Economist esetleg néhány vendéglátós, Ferinek vitorlázós lap szokott lenni, meg nyáron teraszon ücsörgés, olvasás, amit lefekvésig tudunk folytatni.

A hétvégén itt fogyasztottunk:

 

Fogarasi Síiskola: http://www.fogarasisiiskola.hu/

1037 Budapest,Farkastorki út 23.

Bacchus Étterem -  http://www.ujvarybacchus.hu/ 2015 Szigetmonostor, Petőfi u. 19.

Cafe Kör - http://www.cafekor.com/1051 Budapest, Sas u. 17.

Pastrami Kávéház és Étterem:  http://www.pastrami.hu/1036 Budapest, Lajos utca 93-99.

Művészetek Palotája: http://www.mupa.hu/ Cifra Palota febr 7-i program: http://www.mupa.hu/programreszletes.jsp?id=K_30197&genre=CsaladiEsIfjusagiProgram

Aqua World: http://www.aqua-world.hu/

Halsütő - Népsziget. Közelebbi cím nincs, a River Clubbal szemben.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Népsziget

Főzőcskézéshez hozzávalók: InterSpar, Kaisers, Lehel Piac http://www.lehel-csarnok.hu/

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://idokerdese.blog.hu/api/trackback/id/tr421732015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása